16.11.2017

Sisustusta

Tässä viime sunnuntaina hiukan järjesteltiin huonettani uudestaan niin, että sain kiikkutuolin huoneeseeni! ❤︎ 
Ja kuten varmasti tiedätte niin sitten täytyi hiukan järjestellä kaikkea muutakin...


Ja tämän kaiken järjestelyn tuloksena täytyi siis virkata toisellekin puikkoruukulle liina alle. Hetken katseltuani tajusin, että olen joskus vahingossa toiseen liinaan virkannut ruukun värisen reunuksen päävärin loppuessa. Joten tein sitten tähän samanlaisen tempun. Yllättäen kuitenkin kaikki tällaiset vaaleanpunaiset olivat jo menneet muihin töihin. Ainut oli pieni jämä Dropsin Alpacaa.  


Tein tästä vihreästä liinasta hiukan pienemmän kuin ohjeessa. Kannattaa käydä katsomassa ohjeessa on linkki ketjusilmukattomaan pylväsaloitukseen. En nykyisin käytä muuta aloitus tapaa kuin sitä. 


Lanka; Grønhøj Garn Carolina ja Drops Alpaca
Langan menekki; 31g
Koko; halk. 28 cm 

12.11.2017

Prinsessan tyllimekko

Serkullani on itsenäisyyspäivänä kaupungin järjestämä "vastaanotto", johon kaupungin kaikki eskarilaiset on kutsuttu. Olin nähnyt kuvan tästä prinsessan tyllimekosta, joka on Paapo.fi:n ohje ja ehdotin, että jos tekisin sen juhlavuoteen sopivin värein.


Mekko oli nopea virkata ja Kaupunkilangan Kioski lanka oli hyvä, mutta todella löysäkierteinen. Itsessään mekko valmistui varmaankin viikon sisällä, vaikka tämä onkin ollut kesken jo elokuusta asti. Sain kysymällä Paaposta tämän värisen paketin, mikä oli ihana, mutta miinus siitä, että paketista puuttuvia lankoja sain odotella pari kuukautta.
Muuten noudatin ohjetta, mutta tein yhden kerran aivan ennen helmaa lisäykset ja hiukan enemmän kerroksia. Lisäksi ompelin/harsin koko takalistan kiiinni, koska se ei pysynyt siististi pelkkien nappien avulla.


Tyllit leikattiin nauhaksi rullalta ja solmittiin helmaan virkattuihin lenkkeihin. Iso kiitos toiselle serkulleni tyllien leikkaamisesta. Homma kävi nopeasti kun hän leikkasi nauhoja ja minä kiinnitin niitä.


Ilmeisen tyytyväinen oli myös mekon omistaja lopputuloksesta, kuten minäkin. Lopputulos asusteineen on varsin hurmaava!


Tämä kukka on tehty samalla ohjeella kuin edellisen postauksen kukka, mutta kaksivärisenä. Taakse serkkuni valitsi tuollaiset tavalliset siniset ja valkoiset napit.


Lanka; Kaupunkilanka Kioski ja tyllit
Langan menekki; 170g
Koko; 6-vuotias

4.11.2017

Helppo hiuskoriste

Tämmöinen muutamassa minuutissa valmistuva kukka on oikein kiva ns. välipalatyö. En kuitenkaan virkannut tätä muuten vaan, vaan ajattelin, että tämä olisi sopiva asuste tekeillä olevan mekon kanssa. 


Koska tästä tuli niin kiva ja tämä oli helppo tehdä, ajattelin kirjoittaa ohjeen teillekin.

Tarvitset jämälankaa (n. 1-2g) ja siihen sopivan virkkuukoukun, sekä alla olevan kuvan mukaisen pinnin.

 Lyhenteet;
krs=kerros
p=pylväs
kjs=ketjusilmukka
ps=piilosilmukka

1. krs; Tee magic ring aloitus ja siihen *4 p, 2 kjs*, toista ** vielä 4 kertaa. Yhdistä ps:lla alun ensimmäiseen pylvääseen. Saat samantyylisen aloituksen kuin isoäidinneliössä, mutta pylväsryhmiä on 5.
2. krs; 1 ps kahteen seuraavaan pylvääseen. *Tee 8 p 2 kjs:n lenkkiin, ps seuraavan pylväsryhmän kolmanteen pylvääseen*, toista ** vielä 4 kertaa. 

Päättele langanpäät ja vain tökkää pinnin toinen puoli kiinni kukan nurjalle puolelle. Sitä ei tarvitse ommella, joten kukan tai pinnin voi myöhemmin halutessaan ottaa uusiokäyttöön.


Lanka; Novita Miami
Langan menekki; 1-2g
Ohje; Tässä postauksessa
Koko; halkaisija n. 3-4cm

31.10.2017

Ja niin loppui lokakuu

 Niin se vain kääntyi lokakuukin loppuun. Ihan kamalaa miten nopeasti aika kiiruhtaa eteenpäin.


Lokakuussa olen tehnyt vaikka ja mitä, mutta blogin puolelle eivät kaikki päässeet vielä tässä kuussa. Eli joulukalenteri ja -lahjat ovat edistyneet ihan hyvin, mutta silti on vielä paljon tekemistä jäljellä.
Sain siis valmiiksi myöskin kovan onnen hatun, jonka tekemisen kanssa tuskailin viime kuukausikoosteessa. Lisäksi keksin, että tarvitsen uuden mekon, neulotun mekon vielä tarkemmin ja joulukuun alkuun. Eli se puikoille ja toivon mukaan saan siitä mekko pituisen, mutta jos en niin jätän sen paita pituiseksi ja jatkan myöhemmin eteen päin.
 Vaikka tässä kuussa oli syysloma, on kuukausi ollut väsyttävä, koska koulussa on ollut pitkiä päiviä. Mutta onneksi viikonloppuna kelloja käännettiin, eli eiköhän tässä olla voiton puolella.

Neulottua;

Virkattua;

Ommeltua;

Muuta;

Ja ilokseni voin kertoa, että enää kaksi maanantaita Tampereen käsityömessuihin, neljä maanantaita joulukuun ja blogijoulukalenterin alkuun ja seitsemän maanantaita jouluun! Jee jee, näissä tunnelmissa siis kohti marraskuuta.

27.10.2017

Teekuppineulatyynyt

Nämä neulatyynyt on ollut tarkoitus tehdä jo pidemmän aikaa ja olenkin kirpparilta etsiskellyt sopivaa kuppia. Nyt viimeksi sitten löysin nämä kupit ja vielä erittäin edullisesti (yht. 90 snt). 


Muistin nähneeni jossakin ohjeen tähän ja sitten etsiskelin sen netin syövereistä. Ohje löytyi siis Belle Èpoque Wedding Diary blogista, linkki alempana. Kankaana käytin päiväpeitosta jääneitä jämäpaloja, ruusua ja ruutua. Sisällä on myös leikkausjätettä, täytevanua ja betoniset tähdet painona. Kankaan kiinnitin Tigerista ostetulla kuumaliimalla, joka toimi tarkoitukseen vallan mainiosti.Kangas; Päiväpeiton jämiä
Kankaan menekki; Hiukan kuppia isompi ympyrä x2

25.10.2017

Neutraalit

Tämmöiset harmaat lapaset ihan perus arkikäyttöön. Nämäkin menevät täydentämään pukinkonttia. Jollekin, joka toivoi neutraaleja lapasia ja sukkia tästä eteenpäin. 


Jälleen tein tuon intialaisen peukalokiilan, joka vain istuu käteen niin hyvin. Lankana tässä on Drops Baby merino, jota olin ostanut liikaa hattu projekteja varten. Olen niin tykästynyt nyt siihen lankaan, koska se on pehmeä, helppo neulottava ja edullinen. Näitä lapasia en ole edes kastellut, mutta silti pinta on aivan tasainen. 


Lanka; Drops Baby Merino
Langan menekki; 53g
Ohje; peruslapanen intialaisella peukalokiilalla
Koko; miehen käsi

21.10.2017

Hyväksi havaittu hattu

Minulta kysyttiin, että josko tekisin samanlaisen pipon, kuin äidilleni ja ukilleni, mutta punaisena. Ja suostuin sitten, kun kerran pyydettiin.


Pipo on muuten identtinen kahden edeltäjäänsä kanssa, mutta tämä on punainen, hiukan pidempi kuin edelliset kaksi ja tässä on pipon saajan, Larin, yrityksen (Varkauden lasermerkkaus) logo lasermerkattuna nahkaan. Oli muuten helppo ommella tuollainen nahkamerkki kiinni, vaikka siinä ei erikseen ollut reikiä ompelua varten.Lanka; Drops Baby Merino
Langan menekki; 52g
Ohje; Anne Gagnon - Two by Two
Koko; hiukan enemmän pituutta kuin kahdessa edellisessä
EDIT; Loin alkuun 128s.

17.10.2017

6. pari; Virkatut villarit

Laatikon sisältö kasvoi jälleen yhdellä parilla. Nyt sinne mahtuu siis enää yhdet sukat lisää ja lakupussi.


Mummoni ihastui viime vuonna virkkaamiini sukkiin ja pyysi josko joulupukki voisi tuoda toiset. Eli ei siis auttanut kuin virkata nämä.
Langat ovat Novitan vanhoja lankoja, Nostalgiaa ja Raitaa ja varressa ja kantapäässä ihan perus mustaa.


Minulla on ilmeisesti löysä virkkauskäsiala, koska näistä tuli todella löysät. Toki ovat kapeisiin mallin jalkoihin liian isot, mutta silti varsi on aika löysä. Olisin voinut tehdä pienemmällä silmukkamäärällä. Mutta toisaalta ei näitä kenkiin ole tarkoitettu, joten tämmöisinä kotitossuina menee hiukan löysemmät sukat myös vallan mainiosti. 


Lanka; Novita 7-veljestä, 7-veljestä Nostalgia ja 7-veljestä Raita
Langan menekki; 136g
Koko; 41

14.10.2017

Sormikkaat

Äiti pohti kaupassa, että tarvitsisi uudet sormikkaat. Monet sormikkaista näyttivät siltä, että menevät parin käyttökerran jälkeen puhki sormien päistä, joten ehdotin, että voisin tehdä itse neulomalla pidempi ikäiset sormikkaat. 


Olen tehnyt kerran aiemmin sormikkaat, viime syksynä ja ne ovat olleet ihan lempparit, en ole paljoa muita hanskoja käyttänytkään sen jälkeen. Ja lisäksi ne eivät ole edes hirmuisesti kuluneet tai nyppääntyneet. Eli oli kiva tehdä toiset, koska nämä pääsevät varmasti aivan yhtä paljolle käytölle.


Ohje on erittäin helppo ja sen mukaan tulee oikein hyvät sormikkaat. Ainut mitä muokkasin, oli, että tein ohjeen kiilapeukalon sijaan intialaisen peukalokiilan. Lankana on Novitan Venla, jota löytyi sopivasti lankakorista viime talven huivi projektin jäljiltä. 


Lanka; Novita Venla fingering
Langan menekki; 40g
Ohje; Kotiliesi helpot neuleet lehti
Koko; naisen käsi

8.10.2017

Hittipipo

Tämän pipon ravelry projektin nimi on Hittipipo, hitti vai huti. Ja kuukausikoosteessa taisin mainita tämän epäonnisuudesta. Mutta kolmas kerta toden sanoi ja niin tästä tuli sopiva.


Tämä pipo on nyt hirvittävä trendi facebookin Vilkasta virkkausta ryhmässä. Ja olihan tämä sitten lopulta aika kiva toteuttaa. Lanka on Novitan kausilankaa, Story nimistä, jota löysin Tokmannilta. Ja koko pipon tietysti kruunaa tekoturkistupsu.


Lanka; Novita Story (kausilanka)
Langan menekki; 140g
Koko; iso ja hiukan lörppö

Eli kyllä tämä sittenkin taitaa olla hitti.

3.10.2017

😍

Ompelin jälleen, vaikka viime kerrasta ei ole edes kauaa. Löysin Helsingista niin ihania kangaspaloja, että oli aivan pakko tehdä niistä pari projektipussukkaa.
Täytyy kyllä sanoa, että näistä tuli niiin ihania, vaikka vetoketjun ompelemista voi harjoitella vielä lisää.


Eihän tämä tietysti mennyt ihan niin kuin strömsöissä, milloin menisi. Koska mulla oli pienet palat kankaita, niin ajattelin tehdä pusseista niin korkeat, kuin pystyn. No piirsin ja leikkasin kaavat, kunnes tajusin, että mullahan on pitempi vetoketju, kuin piirtämässäni kaavassa, joten piirsin sitten toisen kaavan ja aikaa meni ja kauan. Mutta seuraavalla kerralla ei toivottavasti mene niin kauaa, kun kaava on valmis. Pusseista tuli valmiit ja vielä ihan tosi ihanat, jos ette vielä sitä yläpuolella olevan tekstin perusteella tajunnu ;D
Tein sisälle myös taskut, johon saa langan vyötteen tai kierroslaskurin.


Olen jo aikaisemmin kertonut mistä löysin videoidut ohjeet tällaisen pussin tekoon. Edelleen kyllä suosittelen, linkin takaa voi käydä lukemassa asiasta lisää.
Ylemmässä pussissa epäonninen hattuprojekti ja alemmassa jotain, mitä ei kuviin voi vielä taltioida.


Kankaat; Sinelli, Helsinki
Ohje; Thyne's Kammaren ilmainen verkkokurssi
Koko; vetoketju 25 cm, korkeus n. 18 cm

Kivaa lokakuun alkua kaikille!

30.9.2017

Putoilevat lehdet

Keltaiset ja putoilevat lehdet, varma syksyn merkki. Syyskuu kääntyy lokakuuksi ja minä tuskailen edelleen pipon virkkaamisen parissa. Ensin tuli liian pieni, sitten liian iso, josko seuraava olisi jo sopiva... Kiirekin alkaa sen kanssa tulla.


Tässä kuussa on tehty jälleen lankaostoksia, kuten oikean alakulman kuvasta voi päätellä. Kävimme Helsingissä ja samalla oli siis ihan pakko pyörähtää Snurressa. Aivan ihana kauppa, jonne kyllä menee mieluusti uudelleen. Myös Sinellistä löysin lankaa, nimittäin nuo ihanat raitalangat ja upeat kankaat, joista ensi kuun alussa lisää. Eli tämän kuun loppuun on mahtunut myös ompelua.
Nyt kun miettii taakse päin tätä kuuta, niin hattu ukille (ja tein identtisen myös äidille) sekä Piitu Mitts olivat todella onnistuneita töitä. Ja sitten se epäonnisempi hattu on tällä hetkellä purettuna ja odottaa kolmatta virkkauskertaa.
Olen myös leiponut paljon ja salaiset projektit etenevät hyvin. Hirveästi himottaisi näyttää ja kertoa mitä puuhailen, mutta jouluun asti täytyy odottaa, teidän ja minun. Koulussa on ensimmäinen jakso taputeltu ja kuun alusta alkaa uudet kuviot. Eli siis täysin vapaa viikonloppu tiedossa!


Neulottu;

Virkattu; 

Leivottu;


Rentouttavaa viikonloppua kaikille! Minä tästä lähdenkin lueskelemaan uutta Unelmien käsityöt lehteä.

27.9.2017

Ihan tavalliset sukat

Ihan tavalliset sukat putosivat puikoilta, menevät tarpeeseen ukin jalkoja lämmittämään.


Lankana näissä on vanhaa Nalle coloria, joka ei kerällä näyttänyt ollenkaan kivalta, mutta sukaksi neulouduttuaan onkin hyvännäköinen. Ja mikä on vielä ihmeellisempää, niin se, että jouduin vaihtamaan lankakerää toisen sukan kantapäässä, mutta silti sukat ovat lähes identtiset. En siis yrittänyt kohdistaa lankaa, se vain vahingossa onnistui.
Hauska, miten selvästi kuvissa erottuu sukkien värit, vaikka valitsin taustan, johon sukat sulautuvat aika hyvin. 


Nämä vien viikonloppuna ukilleni, jotta ei tarvitse kulkea vanhoissa reikäisissä sukissa.


Lanka; Novita Nalle colori
Langan menekki; 83g
Koko; 41-42

25.9.2017

Piitu mitts

Otin tässä vähän aikaa sitten puikoille kasvivärjätyn langan ja toteutin ensimmäisen suunnitelmani, joka oli jo mielessä, kun sain langan värjättyä.


Puikoille pääsi siis Heidi Alanderin kämmekäsmalli Piitu Mitts. Ja oli kyllä ihana malli neuloa, joskin olisin tietysti voinut valita jonkun hiukan haastavammankin mallin.


Lanka on itse sipulin kuorilla kasvivärjäämääni lankaa. Osallistun näillä Nonnu Neulojan ja Kurjenmarjan KasviväriKALiin ja Nasukatin neulenurkan KäsiasiaKALiin. Käy sinäkin osallistumassa näihin ihaniin kaleihin. Tänä syksynä on menossa monta niin kivaa kalia!


Nämä neuloituivat melkein kuin itsestään ja pääsivät sen jälkeen lämmittämään äitini käsiä.
Ainoa harmistus oli, että nuppineulat olivat värjäytyneet kellostani ja nyt ne päästivät mustaa väriä juuri näihin kämmekkäisiin (ei näy kuvissa), vaikka olen monta työtä pingottanut niillä kellon jälkeen.


Lanka; Novita Nalle itse kasvivärjätty sipulin kuorilla
Langan menekki; 49g
Koko; Ohjeen mukainen, naisten

Tulipas ihanan syksyiset kuvat omenoiden kera!

20.9.2017

5. pari; Ilta-aurinko

Laatikko alkaa täyttyä, kahdet sukat enää tekemättä. Sain siis inspiraation vielä seitsemänsiin sukkiin. 


Nämä sukat ovat aivan tavalliset sukat, joissa on varren suuhun käytetty 4. parista jäänyt Kivijalan jämä ja terässä on kirjoneuleena tehdyt sydämet. Kirjoneule on tehty tarkoituksella samanlaisella värillä, jotta se ikäänkuin häviäisi pohjavärin joukkoon. En tiedä onko tuo Polaris niin kaunis kuin kerällä, mutta tämmöiset niistä tuli.


Osallistun näillä sukilla (ja muillakin sukilla seuraavaan puolen vuoden ajan) Palasia arjestamme podcastin Riikan järjestämään sukkaKALiin. Palkintoja arvotaan puolessa välissä ja lopussa ja ne ovat aivan ihania, mm. Merja Ojanperän kauneimmat villasukat -kirja, minun voittajalle toiveiden mukaan neulomat sukat, sukkalankaa ja sukkaplokit. Käykää katsomassa ravelrystä lisää tietoa ja osallistukaa!


Lanka; Novita 7-veljestä, Novita 7-veljestä Polaris ja Kaupunkilanka Kivijalka
Langan menekki; 107g
Ohje; perussukka sydänkuviolla
Koko; 41-42

Kiitos paljon, teitä lukijoita on jo 40!

17.9.2017

Lettukestit

Mikä olisikaan parempaa syysiltana kuin pitää lettukestit! Taikinan tekee nopeasti ja ei siihen paistamiseenkaan lopulta niin kauaa mene.


Tarvitset;
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 100g sulatettua voita

Sekoita ainekset. Paista letut pannulla voissa. Tästä taikinasta tulee noin 8 isoa ja paksua lettua. 15.9.2017

Pöytäliina

Tämä kaunis pöytäliina on alunperin äitini aloittama. Liina on virkattu tavallisilla kiinteillä silmukoilla. Äidin käsi ei kestänyt virkata liinaa loppuun, joten virkkasin sen sitten loppuun.


Lankana on kauniin värinen Alize bamboo fine, jota on käytetty kokonainen kerä ja toisen kerän jämä, jota jäi pyyhkeestä. Ihana liina tuli, mutta oli kieltämättä aika puuduttavaa virkata kiinteitä silmukoita ohuella koukulla.


Lanka; Alize bamboo fine
Langan menekki; 162g
Ohje; kiinteitä silmukoita
Koko; 30cm x 120cm

12.9.2017

JES!

Minä en oikein tykkää hattujen neulomisesta, koska niistä ei ikinä tule oikean kokoisia. Mutta nyt jotenkin, ehkä tuurilla, löysin täydellisen lanka ja malli yhdistelmän. Ja tästä tuli oikein kokoinen todella vähällä säätämisellä ja kokeiluilla!


Ohje on siis aika perus joustinneulepipo, joka on neulottu pitkäksi, jolloin reunan saa käännettyä. Reunan kääntäminen antaa pipolle ihan uuden ilmeen. Lankana tässä on Dropsin Baby Merino, joka sopii tähän hattuun hyvin, sillä se on kehrätty useista ohuista säikeistä, jolloin se on erittäin joustava. Kätevä lanka, jos pipot tuppaavat aina olemaan liian pieniä.


Pipo menee joululahjaksi ukilleni. Jotenkin heti ohjeen nähtyäni tiesin, että teen tällaisen ukilleni. Tarkoituksena olisi vielä neuloa pari tällaista lisää, mutta niistä en taida tehdä omia postauksia.


Lanka; Drops Baby Merino
Langan menekki; 48g 
Koko; sopii monen kokoiseen päähän
EDIT; Loin alkuun 128s.

Olen neulonut paljonkin, mutta jotenkin tämä kirjoittaminen nyt tahtoo jäädä muiden juttujen jalkoihin.

7.9.2017

4. pari; Brigid

Jo 4. pari valmiina box of socks:iin, jes! Jos edelliset sukat olivat pitkät, niin nämä sitten ovat sitäkin lyhyemmät.


Törmäsin tähän malliin missäs muuallakaan, kuin Facebookin Voihan Villasukka -ryhmässä.  Malli oli oikein kiva neuloa, alun palmikko teki siitä mielenkiintoisen, mutta sitten loppu sukan pystyi tehdä ajattelematta mitään. Tämä oli jotenkin niin kiva, että voisin tehdä toistekin ja suosittelen kyllä kokeilemaan.


Joku oli neulonut nämä 7-veljestä langasta ja sain siis siitä inspiraation näihin. Kaupunkilankan Kivijalka on 7-veljeksen paksuinen ja oikein mukava uusi tuttavuus minulle. Ohjeessa oli sport-vahvuinen lanka ja 12 silmukka puikolla, mutta minä lisäsin joka puikoille 2 silmukkaa, koska sukasta piti saada leveämpi. En olisi kyllä tehnyt sport-vahvuisesta langasta noin vähällä silmukkamäärällä aikuiselle sukkia, koska palmikko kiristää ja teen normaalisti 14 simukkaa puikollaan. Siinä siis ohjeen huono puoli, mutta oli helposti korjattavissa. 


Lanka; Kaupunkilanka Kivijalka
Langan menekki; 94g
Koko; 41