31.1.2018

Hirvee kiire



Tuntuu ihan epätodelliselta, että joulusta ja joululomasta on vain kuukausi aikaa. Kuluneet viikot ovat tuntuneet jokainen kahdelta.
Blogin suhteen en ole tehnyt oikeastaan muuta, kuin ajoittanut ilmestymään nämä viimeiset postaukset joululahjoista. Aivan ihania juttuja tuli tehtyä ja varsinkin se tuntuu hyvältä, että kaikki näistä ja jo aiemmin ilmestyneistä töistä olivat aivan saajiensa näköisiä.
Olen aloittanut Kalevala peiton tekemisen ja 4 ruutua on valmiina. Kaikista ruuduista on tulossa oma postaus, kunhan pingotan ja kuvaan ne ja kirjoitan postaukset. Muita uusia töitä on muutama valmistunut, mutta koulu on tässä kuussa verottanut ison osan neuleajasta. Vasta nyt loppukuusta on alkanut helpottamaan.
Käykää muuten osallistumassa Ravelryssä Palasia arjestamme ryhmässä Sukkakaliin, sillä maaliskuun alussa suoritetaan arvonta ja yhtenä palkintona on minun neulomani sukat!


Neulottua;
Myrskylintu huivi
Marianne sukat
Graafiset lapaset
Kurttu sukat
7. pari; Sydän sukat
Marilindat
Twisted flower

Virkattua;
Kissapenaali
Keppihevonen

Toivotaan helmikuusta parempaa neulekuukautta <3

28.1.2018

Twisted flower

Neuloin äidilleni joululahjaksi myös toiset Cookie A:n sukat. Nämä olivat työläämmät tehdä, kuin Marilindat.


Sekä näiden, että edellisten sukkien ohje löytyy Sukkia Rakkaudella kirjasta. Nämä olivat siinä mielessä työläämmät, että näissä neulottiin melkein kaikki oikeat silmukat kiertäen ja palmikonkiertoja oli paljon. 




Mielestäni palmikonkierrot olisivat voinut jatkua pidemmälle varpaisiin, sillä nyt siellä toistettiin vain monesti tuota lehtikuviota. Ovat tietysti kauniit näinkin, mutta aika monesti joutui toistamaan tuota lehtikuviota jo kokoon 38.


Lanka; Cascade heritage solids
Langan menekki; 80g
Koko; 38

25.1.2018

Toiseen kertaan

Kovin monia ohjeita en neulo useampaan kertaan (jos ei lasketa perussukkia ym.), mutta nyt tein nämä Cookie A:n sukat toiseen kertaan, koska äitini tykkäsi niistä ensimmäisitä kovasti ja on siitä asti halunnut sellaiset.


Jo aloittaessa näitä sukkia mietin, että silmukoita on turhan paljon. Ja kuten epäilin, varret ovat löystyneet aika paljon käytössä. Toisaalta silmukkamäärää olisi ollut tosi hankala muokata, koska kuvio kulkee koko varren ympäri.


Tykkäsin kyllä neuloa näitä aivan yhtä paljon, kuin viimeksikin ja kuvion neulominen oli nopeaa, koska oli jo kerran neulonut nämä. Kuvio oli lähes kokonaan kavennuksia ja lisäyksiä, joukossa oli vain yksi palmikonkierto harvoin.


Tämä lanka on ihanaa. Cascade heritage solids on pehmeä sukkalanka, koska siinä on vahvikkeen, polyamidin, lisäksi merinovillaa. Lisäksi tämä on hieman hintavampi, kuin tavalliset sukkalangat, mutta ei kuitenkaan liian kallista.


Tässä vielä lähikuva kuviosta.


Lanka; Cascade Heritage solids
Langan menekki; 83g
Koko; 38

22.1.2018

Hopoti hoi!

Kesällä tulleessa Ihana-lehdessä oli kannessa todella söpö keppihevonen. Ajattelin sen sopivan nuorimmalle serkulleni, joten tein sitten sellaisen hänelle joululahjaksi.


Keppihevonen oli helppo ja todella nopea virkata. Pari virhettä ohjeessa oli, tai sitten en vain kyseisiä kohtia ymmärtänyt. Pääosat virkkasin päivässä, mutta sitten kaikkien tarvikkeiden hankkiminen vei oman aikansa. 



Hevosen keppi on lasten haravan varsi (maksoi alle 1€) ja keppi on liimattu pesusienen sisälle. Sitten se on laitettu hevosen sisään ja täytetty loput vanulla. Pesusienellä varmistin sen, että keppi ei liukuisi ulos tuolta sisältä. 


Kaikista eniten koko hevosessa tykkään tästä harjasta. Siitä tuli todella iloisen värinen ja toteutin sen kokonaan jämälangoista, eli puuvillajämät pienenivät sadalla grammalla.
Pääasiassa harja on vaaleanpunainen/fuksia, mutta seassa on hiukan oranssia, violettia ja keltaista. Värit liukuvat vaaleammasta tummempaan.
Oli erittäin hauska projekti toteuttaa, vaikka ensin epäilin, että harjaan ja hevosen kokoamiseen menee monta viikkoa. 


Lanka; Schachenmayr Catania ja erilaisia jämälankoja harjaan
Langan menekki; 137g ja harjaan 108g
Ohje; Ihana 3/2017

19.1.2018

Mau miau

Lueskelin Koukutettu blogin postausta ihanasta kissapenaalista ja silloin syntyi ajatus siitä, että tämä sopisi paremmin kuin hyvin yhdelle serkuistani.


No tietysti suunnitelmat tämän suhteen olivat hienot ja suuret, mutta kuten arvata saattaa toteutus ontui. Lopulta kun kissa oli valmis, en tiennyt, että pitäisikö itkeä vai nauraa. Mutta nyt olen päässyt järkytyksen yli ja kyllä tämä on aika symppis kissa.


Tällä kertaa kasvot onnistuivat todella hyvin ja kissasta tuli sen näköinen kuin oli tarkoituskin.


Vartalon olen tehnyt aloittamalla suoraan vetoketjusta tasona, molemmat puolet erikseen. Päädyt tein ympyrän muotoisina. Kädet, jalat ja häntä olivat ärsyttävimmät tehdä, koska ne ovat niin kapeat. Mutta niin vain sain nekin tahdonvoimalla tehtyä.
Ja ei tuon laikun pitänyt tuollainen olla, mutta jos ei siitä enempää. 😂


Lanka; Sheepjes Catona ja huiviin jotain jämää
Langan menekki; 103 g
Ohje; vartalo omasta päästä, muut ravelrystä
Koko; jalan päästä korvan päähän 50cm


Mutta niin on siis tämäkin tehty (huh) ja lopulta tämä ei ole ollenkaan niin kamala, kuin jossakin vaiheessa ajattelin.

16.1.2018

7. pari; Sydän sukat

Vielä viimeiset sukat mummoni box of socks (laatikkolliseen sukkia). Nämä olivat siis 7. pari, jotka neuloin joululahjaksi mummolle. Ja aika viime hetkillä 19.12 nämä valmistuivat.


Neuloin joskus Niina Laitisen Maariat, mutta silloin jäi hiukan kaivelemaan se malli. Sydämen muoto vaati mielestäni hiukan muokkausta, joten tein tällaiset, joissa muokkasin sydämen muotoa ja otin nurjat silmukat kuvion vierestä pois. 


Näistä tuli kyllä todella kauniit. Idea näihin minulla oli jo syksyllä, mutta aloittaminen vain jäi. Ensin mietin, että teenkö näitä ollenkaan, koska aika alkoi olla lopussa, mutta koska olin jo niin selkeän ajatuksen saanut, en kuitenkaan voinut olla neulomatta näitä.


Kiitos veljelleni, joka jälleen kerran lainasi jalkojaan näihin kuviin!


Lanka; Sandness garn Sisu
Langan menekki; 89g
Ohje; oma muokkaus, aika vastaavat ovat Niina Laitisen Maariat
Koko; 41

12.1.2018

Kurttu sukat

Näihin hauskoihin sukkiin sain idean Tampereen käsityömessuilla Teeteen osastolta. Siellä oli siis myynnissä valmiita paketteja, joissa oli ohje ja langat. 


Sukat olivat oikein mukavat neuloa ja voittivat ehdottomasti ensin suunnittelemani mustat perussukat. Kuvio piti mielenkiintoa yllä, mutta ei kuitenkaan ollut liian vaikea. Aloitin nämä 10. joulukuuta ja sain alle viikossa valmiiksi eli kerkesivät lopulta hyvin.


Ohjeesta luin silmukkamäärät, mallikuvion ja varren pituuden, muuten nämä ovat oman mielen mukaan tehdyt. Ohjeesta sen verran kritiikkiä, että tumman ruskean langan (50g) pitäisi riittää 46 kokoisiin sukkiin 14cm varrella, mutta näiden 41 kokoisten jälkeen sitä jäi alle 5g jäljelle. Näihinkin olisin voinut neuloa hiukan pidemmän vielä tuosta terän kuvio-osuudesta, ennen kavennuksia.


Lanka; Teetee Pallas
Langan menekki; 115g
Koko; 41

Mutta näistä tuli oikein kivat sukat ukilleni joulupakettiin!

8.1.2018

Pieni säväys

Näihin peruslapasiin sain pienen säväyksen tekemällä nurjilla silmukoilla kuviota kämmenselän puolelle.


Idean näihin sain Pehmeitä paketteja - blogista (linkki alempana) ja siellä oli ohje, mutta muokkasin sitä tarpeisiini sopivammaksi. Ja peukalon virkaa toimittaa tietysti ihan paras intialainen peukalokiila.


Tämä Dropsin Baby Merino on niin ihanaa neulottavaa, että lapaset valmistuvat yhdessä hujauksessa. Näihin taisi kulua kolme päivää muiden juttujen ohella. 


Lanka; Drops Baby Merino
Langan menekki; 48g
Koko; naisen käsi

6.1.2018

Karkkiraidat

Selailen aina sisutus, ym. lehtiä käsityö- ja DIY-ohjeiden toivossa. Tällaiset sukat löysin Kodin kuvalehdestä ja ajattelin niiden sopivan kummilleni. Neuloin nämä siis hänelle joululahjaksi.


Ohje oli oikein kiva, helppo mallikerta, jonka oppi heti ulkoa. Lankadominanssin ansiosta neulominen sujui sutjakkaan. Ja kaikki kirjoneuletta neuloneet tietävät varmasti, että "neulon vielä yhden mallikerran" ja ennen kuin huomaakaan varsi on jo puolessa välissä. 


Näissä olen neulonut resorin, kantapään ja kärjen 3.0mm puikoilla ja kirjonneule osuudet 3.5mm puikoilla, jolloin varsi eikä jalkaterä kiristä. Tein Fish lips kiss heelin, jolloin ei tarvinnut tehdä kiilakavennuksia.
Näistä tulee ihan mieleen Marianne karkit!



Lanka; Novita Nalle
Langan menekki; 92g
Ohje; Kodin kuvalehti 4/2017
Koko; 38

3.1.2018

Myrskylintu

Näin talvella on ihana katsella kesäisiä, tästä upeasta huivista otettuja kuvia.


Idea tähän huiviin lähti oikeastaan langasta. Tämä tuntematon, mutta uskomattoman ihanan värinen akryylilanka huusi päästä neulotuksi. Pienen ajatustyön jälkeen sain idean tästä ihanasta Myrskylintu huivista. Huivi pääsikin puikoille aika pian idean saatuani. Ja koska huivin saajakin oli jo mielessä niin, mitä sitten enää odottelemaan.


Huivi oli todella helppo ja mukava neuloa ja vaikka kaaviota en ulkoa muistanut, ei sitä tarvinnut katsoa kuin kerroksen alussa. Ohuesta langasta olisi voinut tulla vielä kivempi huivi, mutta kun tuo väri tässä langassa vain oli niin ihana. 
Ohjeesta poiketen tein pitsiosiot molempiin laitoihin, sillä se tuntui turvallisemmalta valinnalta yllätyslahjaan. Huivi on muotonsa puolesta todella hyvä, sillä se asettuu kauniisti hartioille ja myös vartalon etupuolelle, kuten ylemmästä kuvasta näkyy.


Lanka; Tuntematon, akryylisekoite
Langan menekki; 150g
Koko; pit. 105cm x lev. 53cm

Kaiken kaikkiaan ihana projekti, jota lämmöllä muistelee, nyt kun tätini on sen joulupaketistaan esiin kuorinut.