22.7.2017

Pehmuste

Tuskailin tuolillani istuessa, että tähän olisi kyllä hyvä joku tyyny alle. No otin sitten sängyltä tyynyn ja ajattelin, että pitää tehdä tuolin päälle oma tyyny. Ei mennyt montaa minuuttia, kun keksin, että toinen projektipussissa käyttämistäni langoista olisi täydellinen tähän.


Virkkasin tavallisen isoäidinneliön. Tämän jälkeen leikkasin kankaat saumavaroineen. Ompelin isoäidinneliön kiinni toiseen kankaista ja sitten ompelin kankaat tyynyksi.
Tyynyn takapuolella on ihanaa ruusukangasta, joka jäi yli, kun suurensin päiväpeittoani. 


Olisin tehnyt molemmille puolille isoäidinneliöt, mutta lanka ei olisi aivan riittänyt. Aika ihana tästä tyynystä tuli silti. 
Oli mukava taas hetken tauon jälkeen ommella. Mistähän saisin energiaa, kun pitäisi kääntää 8 sivuinen ompeluohje englannista suomeksi. 


Lanka; Alize Bella Batik Design
Langan menekki; 49g
Kangas; valkoinen puuvilla ja Jyskin päiväpeitto
Kankaiden menekki; 38cm x 38 cm
Ohje; omasta päästä
Koko; 36cm x 36cm

19.7.2017

Uusi raikkaampi ilme

Olen tuskaillut, kun pöydällä on muistilappuja, mutta niitä ei oikein voi kiinnittää liitutauluun, joka minulla oli. Sitten huomasin, että Lumienkeli blogin Elina oli tuunannut taulun uuteen uskoon. Jotenkin idea jäi pyörimään mieleen.


Alkutilanteena oli iso korkkitaulu, joka löytyi mummolasta. Ukin kanssa ensin pienensimme taulun puolet pienemmäksi, eli hiukan A4 paperia isommaksi.


Kotona sitten maalailin taulun kalkkimaaleilla (Vintage paint) sisustukseen sopivaksi. Nyt kelpaa kiinnittää muistilaput tauluun, eivätkä ne häviä tai pyöri ympäri pöytää.


Aika hyvä projekti, koska kierrätin vanhan taulun, jolla ei ollut käyttöä ja sain siitä itselleni mieleisen ja käytännöllisen.

16.7.2017

1. pari

Mummoni on villasukkien suurkuluttaja, joten siitä oikeastaan lähti ajatus hänen joululahjaansa, joka on "box of socks". Eli laatikollinen sukkia. Kiitos ideasta kuuluu Hupsistarallaa blogin Terhille!
Tämän parin lisäksi tällä hetkellä on suunnitteilla 3 muuta, todennäköisesti etsiskelen vielä parit ohjeet lisää.


Tässä siis ensimmäinen pari, aivan tavalliset sukat ilman mitään sen kummempia erikoisuuksia. Siitä miten teen perussukkia olen joskus kirjoittanut blogiini, käy kurkkimassa tästä linkistä, jos haluat vinkkejä. 
Minulla oli sopivasti tätä lankaa juuri näiden sukkien verran jäljellä, olisiko jäänyt 5g jäljelle, eli hyvin käytetty varastosta löytyviä lankoja. Mielestäni langan väri on erittäin kaunis, joten se ei ehkä olisi sopinut minkään kuvion kanssa.


Sen lisäksi, että mummoni varmasti ilahtuu lahjastaan, on tämä myös hyvä tapa kokeilla eri villasukka malleja.


Lanka; Teetee Pallas
Langan menekki; 80g
Ohje; oma perussukka
Koko; 42

12.7.2017

Uusi projektipussi

Löysin pinterestin kautta ohjeen neulottuun projektipussiin ja niin sitä sitten taas mentiin. Silmukat luotiin ja hetki neulottiin ja sitten pussi onkin jo valmis ja täällä esittelyssä.


Ohjeesta poiketen minulla oli ohuempi lanka, jonka takia loin enemmän silmukoita ja tein parissa kohtaa enemmän kerroksia. Hyvin onnistunut pussi, vaikka ei olekaan kovin ryhdikäs ollessaan auki. Suljin systeemissä on I-cord nauha, jonka päissä tupsut. Alimman kuvan mukaisesti pussia on tosi hyvä kantaa nauhasta.


Väritys on juuri minun näköiseni! Kirkasta ja joka väriä, överi. Lankana on kahta erilaista Alizen Bella Batik Design raitalankaa. En tiennyt riittääkö 100g yhtä väriä, joten päädyin raidoittamaan kahdesta kerästä. Tästä tuli kyllä paljon parempi näin. 
Nyt voin siis pakata sukat pussiin ja mennä vaikka laiturin nokkaan neulomaan.


Lanka; Alize Bella Batik Design
Langan menekki; 73g
Koko; Pohjan halkaisija n. 13 cm ja korkeus n. 18 cm

8.7.2017

Lisää lämpöä

Kun Suomen heinäkuun lämpö ei riitä, tarvitaan jotain, jotta pysyy lämpimänä. Tämän huivin myötä sekä ajatukset, että kaula ovat lämpimät.


Tämä huivi oli ilmeisesti jossakin takaraivossa muistissa, sillä tämä vain tuli mieleen tässä vähän aikaa sitten. Kun kävimme viime viikonloppuna Riikka Piikassa, nappasin sieltä mukaan pinkin ja vihreän mukaan kotona olevan sinisen kaveriksi. Ja voi kun olen nyt ihastunut tuohon vihreään!
Jos muuten kaipaatte yksityiskohtaisempaa infoa, vaikka värinumeroista, niin ne löytyvät Ravelrystä. Linkki tuossa sivussa. ➤


Itse huivi oli mukavan yksinkertainen neuloa. Ei tarvinnut juurikaan miettiä, kunhan neuloi eteenpäin ja fiilisteli samalla ihanaa lankaa ja valmistuvaa huivia.
Tällä hetkellä on jotenkin todella inspiroitunut olo, olen suunnitellut jo monet joululahjat ja muitakin projekteja, jotka haluaisin toteuttaa on iso liuta jonossa.


Lanka; Drops Alpaca
Langan menekki; 126g
Koko; lev. 28 cm x pit. 57 cm

Minäkin käväisin neulefestareilla, mutta torstaina, jolloin ei vielä olleet markkinat auki. Kävin Heidi Alanderin huivisuunnittelu kurssilla ja totta kai Titityyssä. Eli vaikka markkinat eivät olleet auki, se ei tarkoita, etten olisi lankaa löytänyt. ;)