19.1.2018

Mau miau

Lueskelin Koukutettu blogin postausta ihanasta kissapenaalista ja silloin syntyi ajatus siitä, että tämä sopisi paremmin kuin hyvin yhdelle serkuistani.


No tietysti suunnitelmat tämän suhteen olivat hienot ja suuret, mutta kuten arvata saattaa toteutus ontui. Lopulta kun kissa oli valmis, en tiennyt, että pitäisikö itkeä vai nauraa. Mutta nyt olen päässyt järkytyksen yli ja kyllä tämä on aika symppis kissa.


Tällä kertaa kasvot onnistuivat todella hyvin ja kissasta tuli sen näköinen kuin oli tarkoituskin.


Vartalon olen tehnyt aloittamalla suoraan vetoketjusta tasona, molemmat puolet erikseen. Päädyt tein ympyrän muotoisina. Kädet, jalat ja häntä olivat ärsyttävimmät tehdä, koska ne ovat niin kapeat. Mutta niin vain sain nekin tahdonvoimalla tehtyä.
Ja ei tuon laikun pitänyt tuollainen olla, mutta jos ei siitä enempää. 😂


Lanka; Sheepjes Catona ja huiviin jotain jämää
Langan menekki; 103 g
Ohje; vartalo omasta päästä, muut ravelrystä
Koko; jalan päästä korvan päähän 50cm


Mutta niin on siis tämäkin tehty (huh) ja lopulta tämä ei ole ollenkaan niin kamala, kuin jossakin vaiheessa ajattelin.

16.1.2018

7. pari; Sydän sukat

Vielä viimeiset sukat mummoni box of socks (laatikkolliseen sukkia). Nämä olivat siis 7. pari, jotka neuloin joululahjaksi mummolle. Ja aika viime hetkillä 19.12 nämä valmistuivat.


Neuloin joskus Niina Laitisen Maariat, mutta silloin jäi hiukan kaivelemaan se malli. Sydämen muoto vaati mielestäni hiukan muokkausta, joten tein tällaiset, joissa muokkasin sydämen muotoa ja otin nurjat silmukat kuvion vierestä pois. 


Näistä tuli kyllä todella kauniit. Idea näihin minulla oli jo syksyllä, mutta aloittaminen vain jäi. Ensin mietin, että teenkö näitä ollenkaan, koska aika alkoi olla lopussa, mutta koska olin jo niin selkeän ajatuksen saanut, en kuitenkaan voinut olla neulomatta näitä.


Kiitos veljelleni, joka jälleen kerran lainasi jalkojaan näihin kuviin!


Lanka; Sandness garn Sisu
Langan menekki; 89g
Ohje; oma muokkaus, aika vastaavat ovat Niina Laitisen Maariat
Koko; 41

12.1.2018

Kurttu sukat

Näihin hauskoihin sukkiin sain idean Tampereen käsityömessuilla Teeteen osastolta. Siellä oli siis myynnissä valmiita paketteja, joissa oli ohje ja langat. 


Sukat olivat oikein mukavat neuloa ja voittivat ehdottomasti ensin suunnittelemani mustat perussukat. Kuvio piti mielenkiintoa yllä, mutta ei kuitenkaan ollut liian vaikea. Aloitin nämä 10. joulukuuta ja sain alle viikossa valmiiksi eli kerkesivät lopulta hyvin.


Ohjeesta luin silmukkamäärät, mallikuvion ja varren pituuden, muuten nämä ovat oman mielen mukaan tehdyt. Ohjeesta sen verran kritiikkiä, että tumman ruskean langan (50g) pitäisi riittää 46 kokoisiin sukkiin 14cm varrella, mutta näiden 41 kokoisten jälkeen sitä jäi alle 5g jäljelle. Näihinkin olisin voinut neuloa hiukan pidemmän vielä tuosta terän kuvio-osuudesta, ennen kavennuksia.


Lanka; Teetee Pallas
Langan menekki; 115g
Koko; 41

Mutta näistä tuli oikein kivat sukat ukilleni joulupakettiin!

8.1.2018

Pieni säväys

Näihin peruslapasiin sain pienen säväyksen tekemällä nurjilla silmukoilla kuviota kämmenselän puolelle.


Idean näihin sain Pehmeitä paketteja - blogista (linkki alempana) ja siellä oli ohje, mutta muokkasin sitä tarpeisiini sopivammaksi. Ja peukalon virkaa toimittaa tietysti ihan paras intialainen peukalokiila.


Tämä Dropsin Baby Merino on niin ihanaa neulottavaa, että lapaset valmistuvat yhdessä hujauksessa. Näihin taisi kulua kolme päivää muiden juttujen ohella. 


Lanka; Drops Baby Merino
Langan menekki; 48g
Koko; naisen käsi

6.1.2018

Karkkiraidat

Selailen aina sisutus, ym. lehtiä käsityö- ja DIY-ohjeiden toivossa. Tällaiset sukat löysin Kodin kuvalehdestä ja ajattelin niiden sopivan kummilleni. Neuloin nämä siis hänelle joululahjaksi.


Ohje oli oikein kiva, helppo mallikerta, jonka oppi heti ulkoa. Lankadominanssin ansiosta neulominen sujui sutjakkaan. Ja kaikki kirjoneuletta neuloneet tietävät varmasti, että "neulon vielä yhden mallikerran" ja ennen kuin huomaakaan varsi on jo puolessa välissä. 


Näissä olen neulonut resorin, kantapään ja kärjen 3.0mm puikoilla ja kirjonneule osuudet 3.5mm puikoilla, jolloin varsi eikä jalkaterä kiristä. Tein Fish lips kiss heelin, jolloin ei tarvinnut tehdä kiilakavennuksia.
Näistä tulee ihan mieleen Marianne karkit!Lanka; Novita Nalle
Langan menekki; 92g
Ohje; Kodin kuvalehti 4/2017
Koko; 38