20.9.2017

5. pari; Ilta-aurinko

Laatikko alkaa täyttyä, kahdet sukat enää tekemättä. Sain siis inspiraation vielä seitsemänsiin sukkiin. 


Nämä sukat ovat aivan tavalliset sukat, joissa on varren suuhun käytetty 4. parista jäänyt Kivijalan jämä ja terässä on kirjoneuleena tehdyt sydämet. Kirjoneule on tehty tarkoituksella samanlaisella värillä, jotta se ikäänkuin häviäisi pohjavärin joukkoon. En tiedä onko tuo Polaris niin kaunis kuin kerällä, mutta tämmöiset niistä tuli.


Osallistun näillä sukilla (ja muillakin sukilla seuraavaan puolen vuoden ajan) Palasia arjestamme podcastin Riikan järjestämään sukkaKALiin. Palkintoja arvotaan puolessa välissä ja lopussa ja ne ovat aivan ihania, mm. Merja Ojanperän kauneimmat villasukat -kirja, minun voittajalle toiveiden mukaan neulomat sukat, sukkalankaa ja sukkaplokit. Käykää katsomassa ravelrystä lisää tietoa ja osallistukaa!


Lanka; Novita 7-veljestä, Novita 7-veljestä Polaris ja Kaupunkilanka Kivijalka
Langan menekki; 107g
Ohje; perussukka sydänkuviolla
Koko; 41-42

Kiitos paljon, teitä lukijoita on jo 40!

17.9.2017

Lettukestit

Mikä olisikaan parempaa syysiltana kuin pitää lettukestit! Taikinan tekee nopeasti ja ei siihen paistamiseenkaan lopulta niin kauaa mene.


Tarvitset;
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 100g sulatettua voita

Sekoita ainekset. Paista letut pannulla voissa. Tästä taikinasta tulee noin 8 isoa ja paksua lettua. 15.9.2017

Pöytäliina

Tämä kaunis pöytäliina on alunperin äitini aloittama. Liina on virkattu tavallisilla kiinteillä silmukoilla. Äidin käsi ei kestänyt virkata liinaa loppuun, joten virkkasin sen sitten loppuun.


Lankana on kauniin värinen Alize bamboo fine, jota on käytetty kokonainen kerä ja toisen kerän jämä, jota jäi pyyhkeestä. Ihana liina tuli, mutta oli kieltämättä aika puuduttavaa virkata kiinteitä silmukoita ohuella koukulla.


Lanka; Alize bamboo fine
Langan menekki; 162g
Ohje; kiinteitä silmukoita
Koko; 30cm x 120cm

12.9.2017

JES!

Minä en oikein tykkää hattujen neulomisesta, koska niistä ei ikinä tule oikean kokoisia. Mutta nyt jotenkin, ehkä tuurilla, löysin täydellisen lanka ja malli yhdistelmän. Ja tästä tuli oikein kokoinen todella vähällä säätämisellä ja kokeiluilla!


Ohje on siis aika perus joustinneulepipo, joka on neulottu pitkäksi, jolloin reunan saa käännettyä. Reunan kääntäminen antaa pipolle ihan uuden ilmeen. Lankana tässä on Dropsin Baby Merino, joka sopii tähän hattuun hyvin, sillä se on kehrätty useista ohuista säikeistä, jolloin se on erittäin joustava. Kätevä lanka, jos pipot tuppaavat aina olemaan liian pieniä.


Pipo menee joululahjaksi ukilleni. Jotenkin heti ohjeen nähtyäni tiesin, että teen tällaisen ukilleni. Tarkoituksena olisi vielä neuloa pari tällaista lisää, mutta niistä en taida tehdä omia postauksia.


Lanka; Drops Baby Merino
Langan menekki; 48g 
Koko; sopii monen kokoiseen päähän

Olen neulonut paljonkin, mutta jotenkin tämä kirjoittaminen nyt tahtoo jäädä muiden juttujen jalkoihin.

7.9.2017

4. pari; Brigid

Jo 4. pari valmiina box of socks:iin, jes! Jos edelliset sukat olivat pitkät, niin nämä sitten ovat sitäkin lyhyemmät.


Törmäsin tähän malliin missäs muuallakaan, kuin Facebookin Voihan Villasukka -ryhmässä.  Malli oli oikein kiva neuloa, alun palmikko teki siitä mielenkiintoisen, mutta sitten loppu sukan pystyi tehdä ajattelematta mitään. Tämä oli jotenkin niin kiva, että voisin tehdä toistekin ja suosittelen kyllä kokeilemaan.


Joku oli neulonut nämä 7-veljestä langasta ja sain siis siitä inspiraation näihin. Kaupunkilankan Kivijalka on 7-veljeksen paksuinen ja oikein mukava uusi tuttavuus minulle. Ohjeessa oli sport-vahvuinen lanka ja 12 silmukka puikolla, mutta minä lisäsin joka puikoille 2 silmukkaa, koska sukasta piti saada leveämpi. En olisi kyllä tehnyt sport-vahvuisesta langasta noin vähällä silmukkamäärällä aikuiselle sukkia, koska palmikko kiristää ja teen normaalisti 14 simukkaa puikollaan. Siinä siis ohjeen huono puoli, mutta oli helposti korjattavissa. 


Lanka; Kaupunkilanka Kivijalka
Langan menekki; 94g
Koko; 41