16.11.2017

Sisustusta

Tässä viime sunnuntaina hiukan järjesteltiin huonettani uudestaan niin, että sain kiikkutuolin huoneeseeni! ❤︎ 
Ja kuten varmasti tiedätte niin sitten täytyi hiukan järjestellä kaikkea muutakin...


Ja tämän kaiken järjestelyn tuloksena täytyi siis virkata toisellekin puikkoruukulle liina alle. Hetken katseltuani tajusin, että olen joskus vahingossa toiseen liinaan virkannut ruukun värisen reunuksen päävärin loppuessa. Joten tein sitten tähän samanlaisen tempun. Yllättäen kuitenkin kaikki tällaiset vaaleanpunaiset olivat jo menneet muihin töihin. Ainut oli pieni jämä Dropsin Alpacaa.  


Tein tästä vihreästä liinasta hiukan pienemmän kuin ohjeessa. Kannattaa käydä katsomassa ohjeessa on linkki ketjusilmukattomaan pylväsaloitukseen. En nykyisin käytä muuta aloitus tapaa kuin sitä. 


Lanka; Grønhøj Garn Carolina ja Drops Alpaca
Langan menekki; 31g
Koko; halk. 28 cm 

12.11.2017

Prinsessan tyllimekko

Serkullani on itsenäisyyspäivänä kaupungin järjestämä "vastaanotto", johon kaupungin kaikki eskarilaiset on kutsuttu. Olin nähnyt kuvan tästä prinsessan tyllimekosta, joka on Paapo.fi:n ohje ja ehdotin, että jos tekisin sen juhlavuoteen sopivin värein.


Mekko oli nopea virkata ja Kaupunkilangan Kioski lanka oli hyvä, mutta todella löysäkierteinen. Itsessään mekko valmistui varmaankin viikon sisällä, vaikka tämä onkin ollut kesken jo elokuusta asti. Sain kysymällä Paaposta tämän värisen paketin, mikä oli ihana, mutta miinus siitä, että paketista puuttuvia lankoja sain odotella pari kuukautta.
Muuten noudatin ohjetta, mutta tein yhden kerran aivan ennen helmaa lisäykset ja hiukan enemmän kerroksia. Lisäksi ompelin/harsin koko takalistan kiiinni, koska se ei pysynyt siististi pelkkien nappien avulla.


Tyllit leikattiin nauhaksi rullalta ja solmittiin helmaan virkattuihin lenkkeihin. Iso kiitos toiselle serkulleni tyllien leikkaamisesta. Homma kävi nopeasti kun hän leikkasi nauhoja ja minä kiinnitin niitä.


Ilmeisen tyytyväinen oli myös mekon omistaja lopputuloksesta, kuten minäkin. Lopputulos asusteineen on varsin hurmaava!


Tämä kukka on tehty samalla ohjeella kuin edellisen postauksen kukka, mutta kaksivärisenä. Taakse serkkuni valitsi tuollaiset tavalliset siniset ja valkoiset napit.


Lanka; Kaupunkilanka Kioski ja tyllit
Langan menekki; 170g
Koko; 6-vuotias

4.11.2017

Helppo hiuskoriste

Tämmöinen muutamassa minuutissa valmistuva kukka on oikein kiva ns. välipalatyö. En kuitenkaan virkannut tätä muuten vaan, vaan ajattelin, että tämä olisi sopiva asuste tekeillä olevan mekon kanssa. 


Koska tästä tuli niin kiva ja tämä oli helppo tehdä, ajattelin kirjoittaa ohjeen teillekin.

Tarvitset jämälankaa (n. 1-2g) ja siihen sopivan virkkuukoukun, sekä alla olevan kuvan mukaisen pinnin.

 Lyhenteet;
krs=kerros
p=pylväs
kjs=ketjusilmukka
ps=piilosilmukka

1. krs; Tee magic ring aloitus ja siihen *4 p, 2 kjs*, toista ** vielä 4 kertaa. Yhdistä ps:lla alun ensimmäiseen pylvääseen. Saat samantyylisen aloituksen kuin isoäidinneliössä, mutta pylväsryhmiä on 5.
2. krs; 1 ps kahteen seuraavaan pylvääseen. *Tee 8 p 2 kjs:n lenkkiin, ps seuraavan pylväsryhmän kolmanteen pylvääseen*, toista ** vielä 4 kertaa. 

Päättele langanpäät ja vain tökkää pinnin toinen puoli kiinni kukan nurjalle puolelle. Sitä ei tarvitse ommella, joten kukan tai pinnin voi myöhemmin halutessaan ottaa uusiokäyttöön.


Lanka; Novita Miami
Langan menekki; 1-2g
Ohje; Tässä postauksessa
Koko; halkaisija n. 3-4cm

31.10.2017

Ja niin loppui lokakuu

 Niin se vain kääntyi lokakuukin loppuun. Ihan kamalaa miten nopeasti aika kiiruhtaa eteenpäin.


Lokakuussa olen tehnyt vaikka ja mitä, mutta blogin puolelle eivät kaikki päässeet vielä tässä kuussa. Eli joulukalenteri ja -lahjat ovat edistyneet ihan hyvin, mutta silti on vielä paljon tekemistä jäljellä.
Sain siis valmiiksi myöskin kovan onnen hatun, jonka tekemisen kanssa tuskailin viime kuukausikoosteessa. Lisäksi keksin, että tarvitsen uuden mekon, neulotun mekon vielä tarkemmin ja joulukuun alkuun. Eli se puikoille ja toivon mukaan saan siitä mekko pituisen, mutta jos en niin jätän sen paita pituiseksi ja jatkan myöhemmin eteen päin.
 Vaikka tässä kuussa oli syysloma, on kuukausi ollut väsyttävä, koska koulussa on ollut pitkiä päiviä. Mutta onneksi viikonloppuna kelloja käännettiin, eli eiköhän tässä olla voiton puolella.

Neulottua;

Virkattua;

Ommeltua;

Muuta;

Ja ilokseni voin kertoa, että enää kaksi maanantaita Tampereen käsityömessuihin, neljä maanantaita joulukuun ja blogijoulukalenterin alkuun ja seitsemän maanantaita jouluun! Jee jee, näissä tunnelmissa siis kohti marraskuuta.

27.10.2017

Teekuppineulatyynyt

Nämä neulatyynyt on ollut tarkoitus tehdä jo pidemmän aikaa ja olenkin kirpparilta etsiskellyt sopivaa kuppia. Nyt viimeksi sitten löysin nämä kupit ja vielä erittäin edullisesti (yht. 90 snt). 


Muistin nähneeni jossakin ohjeen tähän ja sitten etsiskelin sen netin syövereistä. Ohje löytyi siis Belle Èpoque Wedding Diary blogista, linkki alempana. Kankaana käytin päiväpeitosta jääneitä jämäpaloja, ruusua ja ruutua. Sisällä on myös leikkausjätettä, täytevanua ja betoniset tähdet painona. Kankaan kiinnitin Tigerista ostetulla kuumaliimalla, joka toimi tarkoitukseen vallan mainiosti.Kangas; Päiväpeiton jämiä
Kankaan menekki; Hiukan kuppia isompi ympyrä x2